Barri Gòtic - Plaça Catalunya a Plaça del Pi


En primer lloc vam tenir que trobar una figura al voltant de la plaça Catalunya. Damunt d'un important banc, esta l'estatua de Mercuri o Hermes.
L'hem reconegut gràcies a les indicacions del itinerari.








A la cantonada de les Rambles a la banda de mar i a la dreta hi ha l'escultura dedicada a Francesc Macià que va ser militar, polític independista català i president de la Generalitat de Catalunya.
Inscripció: Francesc Macià i Llussà, president de la Generalitat de Catalunya Vilanova i la Geltrú 1859, Barcelona 1933. Retrat del president Macià realitzat per Josep Clarà l'any 1932. Interpretació de Josep Maria Subirachs 1990.
Essent president de la Generalitat de Catalunya el molt honorable sr. Jordi Pujol i Soley fou inaugurat aquest monument el 25 de desembre de 1991.  
                                         
 Després vam anar cap a l'esquerra, direcció al Hard Rock Cafè que fa honor a la plaça, al costat hi ha un carreró molt petit que, tot i que no ho sembli, té sortida (al fons a l'esquerra). Agafant aquest camí sortim a la placeta de Ramon Amadeu, que era un escultor català. Després d'explorar una mica hem arribat a l'església Santa Anna que és d'estil gòtic.



Ja hem sortit de l'església. Ara estem al Carrer Bertrellans i hem comptat 7 fanals.
Sense adonar-nos hem arribat a la Plaça de la Vila de Madrid. A continuació ens trobem un laberint de carrers. Hem agafat el Passatge Duc de la Victòria i finalment hem arribat al Carrer de Porta Ferrisa. Aquesta, conserva el nom d'una antiga porta de la muralla de Barcelona. Encara avui es conserva una font amb un mosaic de rajoles decorades a mà que representen com havia estat aquest lloc segles enrere. Ara estem en un carrer estret anomenada Carrer Petritxol. En aquest carrer hi ha rajoles amb rodolins en ells.










Hem arribat a la Plaça del Pi, que es diu així perquè en l'any 1568 es va plantar-hi un pi que va viure fins a la Guerra del Francès. Posteriorment aquest pi s'ha anat renovant. L'últim es va plantar el 1985. D'aquesta plaça podem destacar l'Església del Pi, d'estil gòtic.



Comentaris